O nama

Objedinili smo medicinsku struku, bogatstvo znanja kineske tradicionalne medicine i savremeni koncept kvantne medicine. Svesni ubrzanja vremena, svih poteškoća koje savremeni način života nosi i jedinstvenost svakog pojedinca, želimo da sajt ALTERNATIVA 8 pruži informacije o proverenim putevima ka polju DOBROBITI. Vodjeni smo ljubavlju prema čoveku i prirodi. Vodjeni smo i potrebom da uspostavimo nit spajanja savremenog načina življenja i prirodnih zakona.

Naš tim

Dr Dobrinka Arbanovski
Dobrinka Arbanovski
Osnivač Internističke ordinacije HOLITIMED 1995. godine u Beogradu.
Završen medicinski fakultet i specijalizacija iz interne medicine.

Nakon 20 godina prakse kao klinički lekar, otvara 1995. godine privatnu ordinaciju. uvodeći po prvi put na ovim prostorima biorezonantnu metodu. Edukujući se za to u Institutu za regulativnu medicinu REGUMED u Nemačkoj i Sloveniji, prihvatila je biofizičku holističku medicinu kao novo polje neograničenih mogućnosti.

Istražujući neprekidno, uz dalje usavršavanje iz oblasti kvantne medicine, trenutno u svojoj ordinaciji koristi najsavremenija dostignuća biofizičkih metoda (biorezonancu- Bicom, QXCI, biorezonantni Imago skener, kardiotahometar), mikroskopski pregled žive kapi krvi, aromaterapiju, homeopatiju.

Kao pobornik integrativnog medicinskog pristupa, koji podrazumeva kompleksno sagledavanje problematike pacijenta i izbor adekvatnog individualnog načina lečenja, u svom radu primenjuje klasičnu, alternativnu ili, pak, kombinaciju obe terapeutske metode prema potrebama pacijenta.
Dr Ana Žikić
Nakon završenih studija na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu (2005), upisuje Fakultet kineske tradicionalne medicine u Pekingu (2006-2011). Pored akupunkture u svom radu koristi perskripcije kineskog bilja, dijetologije i zdravstvenog ći gonga (qi gong) u kome, kao sertifikovani instruktor, primenjuje vežbe kojima se u sastavnim delom lečenja poboljšava kvalitet života i zdravlje pacijenta.

Rukovodilac je edukacije zdravstvenih radnika u školi akupunkture pri centru za edukaciju, Accademia Integrativa, udruženja Quanttes, gde organizuje akreditovane edukacije akupunkture kao i seminare praktičnih tehnika u primeni ventuza, moksibustije i gvaše. Program se sprovodi u saradnji sa Srpskim lekarskim društvom i akreditovan je od strane Zdravstvenog saveta.
Ana Žikić